Despre noi

Compania romaneasca IMATEX SA se recomanda drept competent partener tehnologic pentru o larga gama de produse, de la prelucrari mecanice la montajul de masini complete.

IMATEX a fost infiintata in 1948 si privatizata in 2003 ca si afacere de familie, odata cu preluarea fostei companii de stat incepand un complex proces de restructurare si investitii. Din iunie 2009 opereaza noua intreprindere, modern utilata, gandita ca furnizor strategic pentru toate ramurile economice specifice industriei constructoare de masini.

Piesele singulare, ansamblele si masinile sunt produse in baza documentatiei primite de la client. Prelucrarile mecanice CNC, strunjirile, frezarile, gauririle, simortezarile se includ in cadrul capacitatilor de productie.

Cu referire la parcul de masini, in randul celor mai noi achizitii se numara un centru de prelucrare CNC Hüller Hille nbh6+, trei strunguri CNC GILDEMEISTER CTX si un centru de prelucrare vertical CNC Deckel Maho DMC 1035. Dotarile sunt completate – si aici vom enumera doar cateva – de centre de prelucrare CNC (doua bucati Hüller Hille Bluestar 5, trei bucati Hüller-Hiller nb70, Burkhard+Weber MC80), strunguri CNC (Mazak QT Nexus 200M 500U, Gildemeister NEF 600), masini de frezat CNC (cum ar fi Deckel-Maho DMC 835), pe langa numeroase masini conventionale.

 

Programul de productie cuprinde:

• prelucrari mecanice

• constructii si ansamble sudate

• montajul ansamblelor si masinilor complete

 

Toate reperele sunt executate, asa cum am mentionat deja, in baza mostrelor sau documentatiei primite, din aproape toate materialele, recomandarile si solicitarile clientilor fiind preluate si elaborate in cadrul programului de productie.

IMATEX dispune de capacitati de vopsire, produsele putand fi livrate astfel complet acoperite, montate si ambalate. Intreaga productie este monitorizata de un riguros department intern de control al calitatii, la cerere putand fi elaborate procese verbale de efectuare a masuratorilor si certificate de material 3.1

Clientela include renumiti producatori de masini-unelte, masini de slefuit, de polizat, masini pentru prelucrarea lemnului, de ambalat si masini pentru industria textila, din tari precum Germania, Luxemburg, Franta, Austria, Elvetia, Italia si SUA.